Dag 1: Brussel – Reykjavik

Goeiemorgen!

Na een vlucht van ongeveer 3uurtjes zijn we geland in Keflavik. ’t Is eens iets anders: we stapten uit het vliegtuig zonder jas…en wow, de gure wind + (mot)regen kwam ons tegemoet ;)!

De mensen van Blue Car Rental stonden ons op te wachten met een naambordje bij de uitgang, dus zo waren we snel bij het verhuurbedrijfje. Daarvoor nog vlug even geld wisselen op de luchthaven want dat is hier veel goedkoper dan je geld wisselen in België (hier krijg je (momenteel) zo’n 150 kronen voor 1 euro, in België waren dat er met moeite 135)! Vlug wat papieren invullen en onze auto stond klaar. Haha, we hebben een Suzuki Jimny….en da’s echt het stekkedoosje van de SUV’s, willen maar niet kunnen 😉 :)! Het doet ons zo’n beetje denken aan van die autootjes waar je geen rijbewijs voor nodig hebt, maar dan in de grotere 4×4 versie, haha :)! Ja, het is de goedkoopste 4×4 die je hier kan krijgen…en die is eigenlijk al serieus overpriced. Maar met een 4×4 mag je op de F-roads (meer naar het binnenland toe) en dat is natuurlijk een groot pluspunt!

We zijn even doorgereden naar het centrum van Reykjavik waar we een uurtje door de winkelstraat hebben gewandeld. Daarna doorgereden naar onze guesthouse in Mosfelssbaer: Minna Mosfell Guesthouse. Propertjes en vriendelijke gastvrouw, maar wel heel oubollig, alsof je bij de bomma op bezoek bent :)!

Rond 20u hadden we gereserveerd in restaurant ‘The Fish Market’ in Reykjavik. Heel mooi, trendy en stlijlvol ingericht restaurant. We hebben ‘the tasting menu’ genomen met 1 glas wijn ;)! De prijzen van wijn/cocktails zijn hier om niet goed van te worden (vanaf 14 euro voor een cocktail, en met een cocktail bedoelen ze ook al een martini 😉 en voor een glas wijn vanaf 9,5 euro), zotjes! Het eten was SUPER lekker. We kregen 5 voorgerechten, 3 hoofdgerechten en een dessertbord. Alles was natuurlijk om te delen want het waren (grote) proevertjes van verschillende dingen! ’t Was heerlijk, van mosseltjes, langoustines, zalm, sushi, tot zeehond (snif snif). We hadden ze bij de zeehondschelletjes niet goed verstaan en ons bord was al half leeg tot ik besefte dat het zeehond was. ‘k Vond het ineens niet meer zo lekker ;):)!

Na 2,5 tafelen zijn we teruggekeerd naar ons guesthouse. De weg vinden was makkelijk, want het wordt hier praktisch nooit echt donker in de zomer :).

Morgen begint het roadtrippen pas echt! Duimen op goed weer! Vandaag hebben we alle seizoenen gehad, spijtig dat de zomer maar 30 min duurde ;).

Groetjes,

E & T

Iceland Iceland

IMG_0007

One thought on “Dag 1: Brussel – Reykjavik

  1. Elke ochtend zijn we getiktakt om jullie blog te bekijken om te zien wat jullie gisteren hebben uitgespookt. Jammer dat het weer niet echt meevalt. Laten we hopen dat het vlug betert ! Jullie verslag is leuk om lezen, jullie foto’s adembenemend. Ijsland ziet er mooi, maar ruw en ontembaar uit. (Wat wil je met die vulkanische oorsprong).
    Geniet nog van jullie tochten. En stuur maar veel foto’s door 😉
    Mama en Ignace
    ps Groetjes van Mémé

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s