Dag 2: Minnamosfell – Selfoss

Hey!

Na een kort ontbijtje deze ochtend, stond de lieve gastvrouw er toch op om ons nog een paar extra tips te geven voor de dag (we zijn tenslotte alweer op honeymoon 😉 haha)! Ze haalde verschillende kaarten boven en duidde gretig vanalles aan ;)! ’t Heeft ook wel eventjes geduurd, maar dat was helemaal niet erg want we wilden toch een tijdje achter zijn op alle tourbussen die vertrekken uit Reykjjavik, zodat we niet steeds met een horde toeristen naar de uitzichtpunten moesten stappen. Gepakt en gezakt gingen we terug op weg langs slingerende baantjes in een maanachtig landschap. Onze eerste stop was een waterval, de Öxararfoss. Een beetje gewacht in de auto totdat de meeste toeristen weg waren en dan hebben we eventjes helemaal alleen kunnen genieten van de mooie waterval!

Na een boterhammetje en op weg naar onze volgende stop, sloegen we een bergwegje op om een stop te maken in een boerderij waar er ambachtelijk ijs wordt gemaakt (tip van de gastvrouw eerder op de dag :)). ’t Was heel lekker en ondertussen had je zicht op de grazende koetjes en kalfjes ;)!

Daarna zijn we onze zoektocht begonnen naar een andere, niet toeristische waterval, de Brauarfoss. Zoeken zoeken zoeken… maar we vonden het maar niet… totdat een wandelaar ons vroeg naar wat we eigenlijk aan het zoeken waren :)! Toen we zeiden dat we op zoek waren naar een waterval, wist hij waarover we het hadden en stelde hij voor om ons ernaartoe te gidsen. En al een geluk, want we gingen dat zelf nooit gevonden hebben, je moest nog redelijk diep de wildernis in stappen om er te geraken… Maar eens we daar aankwamen, was het echt prachtig! Een vrij ‘kleine’ waterval, maar met intense diepblauwe gletjser-ijs-kleur! We hebben daar een tijdje genoten en waren er ook helemaal alleen, zalig!

Tegen dan was het al rond 16u en zijn we nog naar Geysir en Gulfoss gereden. Geysir is niet spectaculair, maar wel grappig omdat iedereen daar al 5 minuten van tevoren klaar staat met de camera te wachten tot de uitbarsting. En als het dan zover is, verschieten ze en zijn ze nog te laat ook 😉 haha! Toen we in Gulfoss toekwamen, begon het stilletjes aan meer en harder te regenen…

Op weg naar de volgende slaapplaats, zijn we nog langs de oudste natural pool van Ijsland gepasseerd (alweer een tip van de gastvrouw, ze was op dreef ze ;))! ’t Was zalig genieten om helemaal alleen in de 100% natuurlijke hotpool te dobberen met de koude regendruppels die neervielen…

’t Was ondertussen al redelijk laat en we wilden nog even stoppen in de Kronan (supermarkt) voor een picnick voor morgen, dus ’t was even doortsjeezen om er voor 20u te geraken!

En onze dag hebben we afgesloten met een bord soep met brood, maar dan wel kreeftenroomsoep met kreeftenvlees in een bekend kreeftenrestaurant hier in Stokkseyri, mjam!

En ondertussen is de regen nog altijd aan het kletteren op de ruiten van onze guesthouse terwijl we het reisverslag typen…wel gezellig, maar morgen mag het even stoppen ;)!

Slaapwel,

E&T

Iceland
Iceland Iceland Iceland Iceland Iceland Iceland Iceland Iceland Iceland Iceland Iceland
Iceland
IMG_4178

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s