Dag 4: Vik

Goeiemorgen!

Zalig geslapen deze nacht…goed bed én een iets harder kussen :)! Toen we de deur van ons kamer open deden, rook het al heerlijk naar vers, warm gebak. Het ontbijt is beneden in de gemeenschappelijke ruimte met keuken… De gastvrouw had de tafel heel mooi gedekt en had juist vers brood gebakken…mmm! Een broodje met zelfgemaakte rabarberconfituur en een pannenkoekske en we stonden er weer kloek op om te vertrekken ;)!

We waren vandaag van plan om naar de Eldygja vallei te gaan…waar je een heel mooi uitzichtpunt hebt…maar ’t was dus nog altijd aan het regenen (sinds gisteren 18u) en je zag geen meter ver… dus dat kon niet doorgaan…jammer! We wisten eventjes niet goed wat doen, want er is ook niet veel te doen in zo’n weer… het goot echt! Je vraagt je af van waar het blijft komen… We zijn dan maar doorgereden naar Kirkjubajarklaustur waar we zijn gestopt in een cafeetje voor een cappucino met slagroom, mmm, deed deugd! Wachten tot het stopt met regenen is maar al te zot, dus als we waren opgewarmd, zijn we terug vertrokken in de hoop dat het af en toe een beetje droger zou worden…

Niet ver van onze koffiestop, was er een canyon waar je langs kon wandelen…daar zijn we even gestopt, maar niet voor lang, want we hadden geen zin om voor de rest van de dag nat te zijn…

Wat doet een mens dat als het regent? Ja…drinken en eten ;):)! Dus in de trotter stond er een leuk eetplekje voor deze middag en we besloten om deze middag al ‘uitgebreid’ te lunchen i.p.v. een picknick onderweg. We zijn gestopt in Halldorfskaffi, een mini-restaurantje. Daar hebben we de burger van het huis en een warm broodje met gegrild lamsvlees gedeeld, lekker!!

Ondertussen bleef het maar regenen en regenen…. We zijn dan maar even gestopt in ons guesthouse (was toch terug op de weg) om ons zwemzakje te maken 🙂 want we gingen misschien nog naar een hotpool!

En ja, joepieeee!! Toen we juist terug waren vertrokken (rond 14u) begon het droog te worden!! We waren zo blij als een klein kind! Vanaf dan begon eigenlijk onze dag opnieuw 🙂 en nu rond 23u00 zijn we terug op weg naar onze slaapplaats (terwijl ik het verslagje aan het typen ben). Sindsdien is het droog gebleven, jeeeeej :)!

Wat hebben we gedaan tussen 14u en 23u?

 • Naar de gletser Solheimajökull geweest en wat rondgewandeld
 • Naar de waterval Skogafoss (héél mooi)! Je kan er de trappen op naar boven waar je een mooi uitzicht hebt op het neerstortende water en de bergen erachter. Je kan ook nog wat verder stroomopwaarts wandelen, ook de moeite!
 • Dan zijn we naar een natural hotpool geweest (een jacuzzi dus, maar zonder de bubbels ;)), Seljavallalaug. Daar was het zo zo mooi! Het was ongeveer 20 minuutjes wandelen naar het zwembad…en de omgeving was prachtig! Het deed ons heel sterk denken aan het natste plekje op Hawaii (maar dan in het klein). Ineens, midden tussen de groene kliffen, ligt er een zwembadje… het wordt 1 keer per jaar in de zomer opgekuist (om het min of meer vrij te maken van algen, denken we ;)) We waren daar een tijdje helemaal alleen… zalig!
 • Nog een stop bij een waterval verder op de weg: Seljalandsfoss. Een waterval waar je ook achter kan lopen…
 • En we doen er nog ééntje bij: Gljufrafoss. En waterval waar je min of meer naar moet klimmen. Een fotootje maken was moeilijk omdat je op het einde op een trapje moet klimmen en gewoon over het randje kan kijken…

Nu toch nog juist vlug even stoppen in Dyrholaey, waar je een mooi zicht hebt op zee met de rotsen. (Tim kan zich niet houden, haha, gezien we morgen vroeg op pad moeten omdat het vanaf 16u weer goed zal beginnen regenen). ’t Is ondertussen iets na 23u en het is weer beginnen regenen en waaien, ons autootjes schudt nogal ze :)! In de reisgids staat dat Vik één van de natste plekjes in Ijsland is…we hebben het geweten ;)!

De fotootjes volgen later…’t is ondertussen al 00u15 en anders wordt het een beetje te laat… ;)!

E en T

IMG_4457 IMG_4470 IMG_4434 IMG_0539 IMG_0525 IMG_4441 IMG_0501 IMG_0486 IMG_0463 IMG_0480 IMG_0375 IMG_0423 IMG_0411 IMG_0440

Advertisements

2 thoughts on “Dag 4: Vik

 1. Hallokes,

  Jullie verhalen doen ons dromen van ruwe bergen, lieflijke watervallen, koude regen en warme hotsprings waar het leuk zwemmen is. En de foto’s tonen ons dan wat we al droomden. We zijn elke morgen getiktakt om vlug te kijken wat jullie al hebben gepost… Regen kennen we hier de laatste dagen ook. Troost jullie dus maar met die gedachte. Hopelijk komt de zon vlug ook naar Ijsland (en bij ons mag ze ook schijnen). Geniet nog van jullie reis!
  Mama & Ignace
  ps veel groetjes van Mémé

 2. Gelukkig begon het droog te worden en zo zie je maar met een goede voorbereiding wat je nog allemaal kan doen!
  Bij ons is het weer niet veel beter.
  Terug mooie foto’s en geniet verder van jullie reis, wij kijken alvast ‘s morgens aan het ontbijt naar jullie blog.
  Groetjes
  mama en papa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s