Dag 7: Höfn – Egilsstadir

Na terug een ochtendpicknick buiten, zijn we vertrokken vanuit Höfn richting Oost-Ijsland. Een rustige en leuke ‘rijdag’…en de zon had er vandaag ook veel goesting in :)!!

We zijn eerst doorgereden tot in het kleine havendorpje Djupivogur. We hebben hier kunnen genieten van een latte macchiato op een terrasje met zich op de mini-haven. Erna zijn we doorgereden langs verschillende prachtige fjorden: Stodvarfjördur, Faskrudsfjördur en Reydarfjördur! Héél mooi, zeker met de zon erbij!

Nog even gestopt voor een late middagpicknick buiten (al was er wel véél wind!! – Tim’s yoghurtje waaide letterlijk uit zijn potje ;)) en dan terug langs de fjorden naar Egilsstadir waar we ondertussen al een plekje gereserveerd hebben om ’s avonds te gaan eten, in Guesthouse Egilsstadir… onderweg waren we een beetje aan het lezen in onze reisgidsjes en dit adresje kreeg goede beoordelingen omdat alles rechtstreeks van de boerderij ernaast komt! Dus we wilden zeker wel een tafeltje :)!

’t Was alweer terrasjestijd en in Egilsstadir hebben we nog een cappucino gedronken… om erna nog eens te vertrekken naar het mooiste fjord van allemaal: Mjoifjordur. De weg ernaartoe was onverhard en de omgeving was prachtig, overal watervallen van klein naar groot, rivieren, sneeuw, kliffen,…

Het etentje in Egilsstadir guesthouse was héél lekker…’t was ook wel wat een chiquere setting, dus we hebben ook even onze ogen dichtgeknepen en een aperitiefje genomen (duurste ooit denk ik! – drank is hier ontzetten duur – een fles martini kost hier in de winkel 20 euro seg!!), Tim een Viking biertje en ik een rabarbermojito (er groeit hier véél rabarber)!

In onze guesthouse nog vlug een douchke met véél zeep want het water ruikt hier echt naar rotte eieren… door de zwavel van de vulkanische grond, beik!

Morgen zetten we onze roadtrip verder richting Myvatn! We zijn ondertussen al halfweg en hebben er al 2150 km opzitten!

E&T 

Iceland Iceland Iceland Iceland Iceland Iceland Iceland Iceland Iceland

Advertisements

One thought on “Dag 7: Höfn – Egilsstadir

  1. waar is er nu ne foto van Jimmeke den otto?? 😉 Trouwens, dat van die wind dat ken ik 😀 haha… Maar t is leuk mee te lezen en een beetje mee te reizen ook, rabarbermojito… hmm… 🙂 eens proberen!! Have a nice trip guys xxx

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s