Dag 8: Egilsstadir – Myvatn

Piep!

Deze ochtend zijn we nog eventjes langs het laatste fjord hier in het Oosten geweest (Seydisfjördur), omdat we gisteren geen tijd meer hadden. Terug leuke weg ernaartoe… beneden aan het dorpje was alles nog héél rustig…:)!

Nadien zijn we terug een koffietje gaan drinken in Egilsstadir…. We hebben ook onze middaglunch daar gekocht en zijn doorgereden naar Myvatn. De weg van Egilsstadir naar Myvatn is ongeveer 160 km en onderweg is er geen enkel dorpje… enkel één mini tankstationnetje en één guesthouse. We zijn eventjes gestopt om de benen te strekken en hebben op een picknickbankje in de zon geluncht!

Daarna verder op weg langs ellenlange wegen met onderweg nog een ommetje naar de waterval Dettifoss, één van de bekendste watervallen in het Noorden. Imposant qua omvang, maar qua omgeving en wow-factor moest hij toch onderdoen voor vele andere watervallen die we hier al gezien hebben! Het was ook moeilijk om hem op foto vast te leggen want er was enorm veel waternevel!

Terug de auto in en doorgereden naar Myvatn (een meer omringd door actief-vulkanisch gebied)! Hier verblijven we in Vogafjoss guesthouse voor 2 nachten (in een leuke cabin met eens een eigen badkamer, jeej – niet meer midden in de nacht in de pyjama zonder lenzen in de gemeenschappelijke gang lopen op zoek naar het toilet ;))! Eerst even naar de kamer en de gastvrouw zei dat ze juist gingen beginnen met de koeien te melken! Dus we zijn vlug eens gaan piepen en hebben ons geamuseerd in de koeienstal met ons fototoestel! Haha, als je met een breedhoeklens trekt, krijgen die koeien een mega kop :);)!

Deze avond zijn we niet op restaurant gegaan, maar zijn we pizza gaan halen! (niet in een fastfoodketen, maar in een lokaal pizzakraampje)! ‘t Was daar niet zo gezellig, dus we hebben de pizza meegenomen…. en gingen op zoek naar een leuk plekje! Er zitten hier véél van die kleine vliegjes… dus buiten eten was ook niet zo plezant (tenzij je wat extra vlees wilt ;):)), dus hebben we alles uit de koffer vooraan gelegd en ons in de koffer genesteld met de pizzadoos op de schoot :)! ‘t Heeft gesmaakt! In de verte zagen een man te voet afkomen…. richting onze kant…. Blijkbaar was dat de eigenaar van het erf waar we naast geparkeerd stonden 😉 die vond dat waarschijnlijk al verdacht. Maar we hebben duidelijk eens een stuk pizza in onze mond gestoken en toen hij dat zag, keerde hij op zijn stappen terug ;)!

Deze avond zijn we nog naar Myvatn Nature Baths (een hotpool) gegaan om lekker te dobberen! Het is open tot middernacht…dus tijd genoeg om helemaal verrimpeld te worden van het water ;):)! En hoe later, hoe minder volk… altijd leuker!! Je moet je eerst naakt gezamenlijk douchen en dan pas mag je je zwemkleren aandoen om in het water te gaan…

We zijn daar een tijdje gebleven en rond 23u zagen we dat het licht mooi zat, dus we besloten om nog even langs Hverir (een geothermaal veld met solfateren en kolkende modderpoelen) te passeren. Mooi licht + niemand die er was= superleuk om rond te lopen en alleen de kolkende modderpoelen en de stoom te horen… ook echt een fotoparadijs!! Véél leuker om dat nu te doen i.p.v. morgen wanneer er wellicht terug bussen met toeristen zullen staan…! We hebben er een klein uurtje rondgelopen en rond 23u50 zijn we vertrokken richting onze cabin!

Slaapwel!

Elisa en Tim

PS1: Vandaag trouwens terug een mooie, zonnige dag gehad!

PS2: Speciaal voor Ellen een fotootje van onze Jimny ;)!

Iceland Iceland Iceland Iceland Iceland Iceland Iceland Iceland Iceland Iceland Iceland Iceland Iceland Iceland

One thought on “Dag 8: Egilsstadir – Myvatn

  1. hahaha 😀 schitterend!! Das al even erg als onze Panda in Italië :p Mooie foto’s alweer… don’t forget to try the hotdogs!! (in de tankstations) MARGINAAL lekker!! 😉 xxx

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s