Dag 10: Myvatn – Akureyri

Rond 9u zaten we in de auto richting Akureyri, de 2de grootste stad van IJsland. Maar groot is hier nog altijd niet heel groot hoor ;)… Akureyri heeft minder inwoners dan Merelbeke :)! Maar er zijn wel veel meer winkels, supermarkten,… Wellicht is dit ook de stad waar mensen van in de omgeving ook vaak naartoe komen als ze grote inkopen willen doen… want in de mini dorpjes is er ook vaak geen lokale supermarkt…

Deze ochtend zijn we eerst even naar Husavik gereden (een havendorpje). Heel kort even rondgereden en dan terug op weg richting een bekende waterval in het noorden: de Godafoss. Mooi… maar ook weer, we hebben er al veel gezien en er waren er al mooiere… Maar we kunnen ons voorstellen dat als je een rondreis maakt in de andere richting dan wij, je wel meer onder de indruk bent omdat dit dan één van de eerste watervallen is die je tegenkomt! Wat genoten van het uitzicht en een paar fotootjes genomen en dan gingen we op weg richting Akureyri.

In de lonely planet stond dat er hier een heel bekend ijssalon is… bekend in gans IJsland omdat het zo lekker is…NOT! Het ijs wordt gemaakt met melk i.p.v. met room. ‘t Was ondertussen al middag, dus een ijsje kon er wel in als ‘middaglunch’. Je had 3 smaken: vanille, chocolade en aardbei en dan mocht je uit verschillende dingen kiezen als topping. Goh…we hebben al véél ijsjes gegeten, maar deze staat toch niet in de top 10 hoor… het ijs op zich smaakte eigenlijk naar heel weinig… zonde van de calorieën ;)! ‘t Heeft wel gesmaakt want we hadden honger, maar we zouden het niet aanraden om hier te stoppen hoor!

Daarna hebben we ons geparkeerd en hebben we wat rondgewandeld in Akureyri… je hebt hier ook wel enkele heel mooie winkels! Ook 2 souvenirtjes gekocht! Je moest hier ook overal een parkeerschijf leggen, maar die hadden we niet, dus we hebben gewoon een papiertje gelegd met ons aankomstuur en de datum, even goed! Juist spijtig dat we dat de 2de keer dat we parkeerden het vergeten waren…. want toen we terug aan de auto waren, zat er al een boete tussen de voorruit (en we waren ocharme 20min weggeweest…)!! grmblgrmbl!!!! We verstonden natuurlijk niets van gans de uitleg… maar we moesten nog naar het ‘tourist-office’ omdat je hier vanaf een bepaald bedrag de tax cash terugbetaald krijgt. Dus daar vlug gevraagd hoe en waar we dat nu moeten betalen en wat er eigenlijk op dat papier stond… de boete was 2500 kronen, maar als we binnen de 3 dagen betalen, krijgen we 33% korting ;):)! Dus nu zal het ongeveer een goede 11euro zijn…! Maandag naar de bank want die sloten hier al om 16u tot maandagochtend…

‘t Begon wat te regenen (koud is het hier wel niet hoor… een hele dag in onze trui rondgelopen), dus we zijn dan maar terug een koffietje en een home made ice-tea gaan drinken… gezellig! En ‘t bleef maar regenen… dus zijn we al naar onze guesthouse gereden om in te checken en al te douchen! Volgens ons is dit guesthouse een voormalig ziekenhuis….’t zijn toch ziekenhuisgangen en ziekenhuisdeuren en in de kamer is alles toch ook ziekenhuiskamer-achtig ingericht…

Rond 17u15 zijn we nog eens vertrokken richting meer noordelijke plekjes en zijn we gereden langs enkele fjorden… heel mooie weg om te rijden! De sneeuw ligt hier op sommige plaatsen nog tot bijna op zeeniveau.

Om 19u30 hadden we gereserveerd in restaurant Bryggjan (tip van vrienden die het hier al eens voorgeproefd hadden ;)). Hier is het in tegenstelling tot België geen BBQ-weer… dus zorgen we voor BBQ op ons bord ;)! We hebben chickenwings met BBQ-saus gedeeld als voorgerechtje en dan als hoofdgerecht alletwee ribbetjes met BBQ-saus genomen! Amai…’t was super super lekker…. bij de beste ribbetjes die we al hebben gegeten (precies alsof we terug in Amerika waren ;))! We hebben ervan geprofiteerd want morgen en overmorgen wordt het terug picknicken ‘s avonds!!

Morgen is de ‘planning’ wat gewijzigd… We hadden een rafting tour geboekt om 15u…maar blijkbaar was er niemand anders buiten ons, dus we hadden de keuze om te annuleren of om aan te sluiten bij de rafting om 9u… We wilden dat eigenlijk wel heel graag doen, dus wordt het morgen terug vroeg opstaan want het is een goed uurtje rijden vanaf hier in Akureyri… ;)!

Groetjes,

E en T

Iceland Iceland Iceland Iceland Iceland Iceland Iceland Iceland

Advertisements

One thought on “Dag 10: Myvatn – Akureyri

  1. Mjmmie, da zag d’er lekker uit, die ribbekes. Maar dan wel de toestand ‘vóór Tim’, want erna … !! 😉
    Jullie worden echt wel veleisend wat natuur- en ander schoons betreft, hé?! Als we zulke watervallen in ons plat pays zouden tegenkomen, vielen we achterover van verwondering over zoveel schoons. Maar ja, alles went, hé.
    Behalve dan regenweer. Hopelijk hebben jullie de zon mee bij het raften, anders is het water onder én boven !
    Veel zonnige grtjs uit een tropisch belgenland.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s