Dag 12: Varmahlid – Borgarnes

Amaaai…wat deed het deugd om wat langer te slapen! We zijn allebei wel redelijk stijf aan de schouders en heupen van het raften gisteren ;)!

Vandaag hadden we de laatste lange rijdag van onze reis voor de boeg! Na ons ontbijt zijn we vertrokken met de zonnebril op de snoet…maar ’t heeft niet lang geduurd want na 10 min begon het te regenen ;)! En nog een beetje verder zaten we ineens in heel dikke mist! We zagen NIETS, enkel de auto voor ons….pffft! We moesten wel redelijk ver rijden…dus we hoopten dat we enkel maar beter weer gingen krijgen… En ja, ’t was precies alsof je uit een tunnel reed want na een klein uurtje dichte mist, kwamen we ineens in stralend weer terecht! Vreemd!

We zijn eerst even gestopt in een tankstation voor een drankje en dan zijn we gestopt aan de Grabrok krater en de Hraunfoss/Barnafoss. Daarna zijn we doorgereden naar onze guesthouse (we moesten daar toch passeren), maar we zijn eerst nog vlug even gestopt om een hotdog te halen in een tankstation. Da’s echt wel iets typisch Ijslands… ’t Heeft ook wel gesmaakt!! Ze smaken wel wat anders dan bij ons…veel knapperiger en ze worden ook gegrild i.p.v. enkel gekookt, maar we hadden ook wel honger dus dat zal ook wel veel doen! Alléja, we vonden dat we dat toch eens moesten proberen ;)!! We hebben ook eens een zakje gedroogde vis gekocht, ook iets typisch van hier…vol met proteïnen ;)! Beik, wa’s dat seg, da’s echt niet lekker!!Als je dat zakje opendoet, schiet de geur al in je neus! Maar ’t smaakt ook niet goed ze, brr!

Na onze late lunch of eerder een 4uurtje want ’t was al rond 16u, zijn we de valiezen gaan afzetten en dan zijn we doorgereden naar het schiereiland ‘Snaefellsnes’. Het was zalig weer…voortdurend zon gehad en ook redelijk warm, 17 graden! De weg was héél mooi, nog mooier dan de bergweg van gisteren!! We reden door valleien met groene bergen, op wegen tussen de zwarte lavastromen van vroegere uitbarstingen en met zicht op zee.

Wanneer je hier trouwens stop langst de kant van de weg voor een foto ofzo…dan stopt er heel snel een lokale Ijslander om te helpen omdat ze denken dat je autopech hebt of problemen hebt…lief he! De criminaliteit is hier ook nihil…toch op het platteland. Deuren van guesthouses gaan niet op slot, in het zwembad heb je soms geen lockers, enz.

’s Avonds zijn we gestopt in een klein restaurantje aan de haven in Stykkisholmur en hebben we allebei pasta met zeevruchten gegeten. Het plan was om te picknicken…maar IJsland is echt het land niet om veel te picknicken…of het is te koud of er is te veel wind of de supermarkten zijn dicht of er is er geen in de buurt… En we kunnen ons eten al niet goed bewaren want we hebben niets om het koel te houden (in de guesthouses hebben we vaak geen ijskastje en in de auto kunnen we geen frigobox meenemen want je kan hier nergens ijs kopen om je eten koel te houden). Dus dan kan je al niet veel kopen van vleeswaren ofzo he…

Na het eten was het nog een uurtje rijden naar onze guesthouse met de zonsondergang achter ons!

’t Was vandaag een echte roadtrip-dag en we hebben ervan genoten! Morgen ronden we trouwens de kaap van de 4000 km… We hadden op voorhand echt niet gedacht zoveel te rijden 😉 maar vervelen deed het nog nooit!

Iceland Iceland Iceland Iceland Iceland Iceland Iceland Iceland Iceland

Advertisements

One thought on “Dag 12: Varmahlid – Borgarnes

  1. Snaeffelsness, héél mooi daar volgens onze buren… misschien toch ooit nog eens terug gaan dan? 😉 hihi… Jullie foto’s zijn echt zo mooi!! Als jullie terug zijn hoop ik de rest te mogen bewonderen :p xxx

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s