Dag 13: Borgarnes – Keflavik

Terug een beetje langer geslapen, want tegen dat we terug in het guesthouse waren, was het alweer bijna 00u00! Toen we daar aankwamen deden we de deur open en de gedeelde keuken en woonkamer stond vol met valiezen, kleren, flesjes, enz.. In de badkamer lagen toiletzakken open enzo…en de deur van de andere kamer stond ook open… Vreemd… We begrepen het niet goed want we hoorden of zagen niemand voor de rest…. En dan komt ineens de man van de andere kamer met zijn donsdeken rond hem heel verbaasd kijken wat er gebeurde allicht…helemaal slaapdronken stond die naar ons te kijken van: allé, wat doen jullie hier?! Die hebben het principe van gedeelde badkamer/woonkamer toch ook niet helemaal door hoor! Die dachten allicht dat dat allemaal van hen alleen was ;)! ’t Heeft nog een tijdje geduurd eer ze hun boeltje opruimden ze! Rare mensen ;)!

’t Was op het gemakje in de voormiddag… Het was niet zo ver rijden naar Reykjavik dus we hebben de binnenbaan genomen i.p.v. de kortere weg via de tunnel. We gingen misschien nog een hike doen naar de waterval Glymur, maar daar hebben we toch van afgezien omdat we niet veel zin hadden om nog 3uur te hiken en in vergelijking met de watervallen die we al gezien hebben, stelde hij ook niet zo veel voor…

We zijn eens gestopt in het winkelcentrum ‘Kringlan’ en hebben daar een beetje rondgelopen en een koffietje gedronken en dan zijn we doorgereden naar het centrum van Reykjavik en hebben we het centrum nog wat verder te voet verkend. We hadden op voorhand gereserveerd om 20u in de Grillmarket, maar dan moesten we nog lang wachten. De meeste winkels sluiten ook al rond 18u, dus dan moesten we nog een gat opvullen van 2u en onze bed and breakfast ligt dicht bij de luchthaven (35min van het centrum van Reykjavik) dus daar konden we in de tussentijd ook niet naartoe. We hebben dan maar een mailtje gestuurd of het vroeger kon! ’t Was in orde, dus om 18u konden we gaan smullen van hun ‘tasting menu’! Terug heel lekkere gerechtjes om te delen én een hemels dessert! Echt een aanrader!

Dan naar onze bed and breakfast want om 5u gaat de wekker al af om naar de luchthaven te vertrekken…:( kort nachtje want ‘t is ondertussen al 23u45!

We hebben énorm genoten van Ijsland!! Het was eerlijk gezegd nog veel mooier en ruwer dan gedacht! De natuur is prachtig, afwisselend in de verschillende gebieden, de hotpots zijn zalig, de wegen zijn rustig en ontspannen om op te rijden, het eten was lekker én het weer viel al bij al nog goed mee! En roadtrippen is gewoon onze ideale manier van reizen :)!!

Iceland Iceland Iceland

IMG_1423 IMG_5360 IMG_5379 IMG_5385 IMG_5390

2 thoughts on “Dag 13: Borgarnes – Keflavik

  1. Hey Tim en Elisa, zo te zien aan de foto’s hebben jullie schitterende natuur gezien en een mooie reis gehad. Ijsland is echt wel de moeite. Blijkbaar zijn jullie een paar keer ook heel dicht bij Laura en haar bendeke geweest… net gemist. Groeten, Dirk en Ann

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s